Werken op de wijngaard
Hai!
Goed nieuws! Vorige week heb ik werk gevonden op een wijngaard in Penticton. Het is nu zondagmiddag en heb de eerste week werken achter de rug. Pittig werk, maar de locatie en het uitzicht maken alles goed ;-)
Ik werk bij de buurman van Sal, de eigenaar van d'Angelo Estate Winery (zie www.dangelowinery.com). Vorige week vrijdag liep ik bij de wine shop van Sal binnen en vroeg of er werk was. Zondag belde hij me en maandag kon ik aan de slag! So I got pretty lucky ;-)
De buurman van Sal (aan de overkant van de straat), Oleg (Rus) is nieuw in de wine business en gaat voor het eerst dit jaar oogsten. Sal heeft al meer dan 35 jaar ervaring (zie al zijn awards op zijn website ;-)) en geeft Oleg advies hier en daar. Maar Oleg lijkt niet altijd te luisteren en wil alles zelf doen, met als gevolg dat hij achter op schema loopt. Volgende week gaat de temperatuur omhoog en dan gaan alle knopjes van de druiventakken open. Belangrijk dat de takken dan aan het hekwerk vastgebonden zitten, want dan gaan ze erg hard groeien! Dat bindwerk, dat ben ik dus nu aan het doen. Hij heeft zo'm 43 rijen en we zijn nog niet op de helft ;-) Sal is een echte prater, dus we hebben het vaak over Oleg en dat hij zo koppig is en onvoldoende zijn advies opvolgt ;-)
Sal en zijn dochter Stefanie (runt de B&B) zijn overigens erg leuke mensen! Ik kan altijd met Sal meerijden (downtown Penticton is een uur lopen), neemt me mee naar de Flee Market, of komt zomaar even een praatje maken. We hebben gisteren (na 6 dagen werken!) 's avonds met zn allen gebarbecued op zijn terras. Hij woont echt belachelijk mooi daar. Gisteren stonden er 12 herten in zijn voortuin. Maar hij vindt herten maar niks ;-) Hij maakt steeds grapjes over dat hij ze liever wil afschieten, want ze eten zijn bomen kaal. Hij is een echte lolbroek, zeker met een wijntje op ;-) Ja, want we hebben natuurlijk gisteren ook wat wijntjes geproefd! Sal is helemaal van de Pinot Noir, dus dat is wat we voornamelijk gedronken hebben. Na het eten zijn we nog met zijn karretje (en een glas wijn in de hand ;-)) naar de rand van het meer gereden. Prachtig uitzicht. Ondertussen de herten een beetje opgejaagd met flink getoeter ;-) Lachen was dat.
Al met al, prima naar mijn zin dus hier! Als het goed is kan ik hier de komende tijd wel blijven werken. Lekker wat geld verdienen tot in juni en ik Dirk ga ophalen van het vliegveld in Vancouver ;-) Zin in!
Bijgaand weer wat foto's, zodat jullie een indruk krijgen van de locatie etc. Het is hier trouwens al 22 graden overdag! De maand mei schijnt vooral heel warm te gaan worden.
Keep you posted!
Liefs Annette
Hoi Annetje,
Goed om te horen dat je leuk werk hebt gevonden. Toch even iets anders dan de horeca, alhoewel het wel met hetzelfde product te maken heeft ;-)
Lekker buiten aan het werk - als het echt mooi weer gaat worden, wordt je nog een n***er :-)
Liefs !!!
Ook zin in :) xx
Topfotoos weer Annette! Goed plan om naar het platteland te gaan, ziet er goed uit!! Werkze!! Liefs, Hanneke
Super leuk om te lezen en om te zien!!! Geniet van het werken! Lfs, Hylke
En misschien kun je Dirk een lekker flesje meegeven voor zijn zusje? ;-)
Liefs, Hanneke
@Hanneke IJ: dat moet wel lukken! Volgens mij is Dirk je sowieso nog wat flesjes rood schuldig? ;) De Pinot Noir is erg goed!
Hee Annette,
Ik ging vorige week met mama en mijn kroost naar de Intratuin in Nuenen: mama moest een mat en mijn kroost kan zich uitleven in de ballenbak (jaja...dat is wel even een contrast met werken op de wijngaard :-) ). Kwamen we je ouders tegen. Dat was al een hele tijd geleden. Ik heb je moeder een tijdje terug in het dorp nog een keer gezien, maar je vader niet meer sinds de verhuizing van papa en mama denk ik. Lang dus. Erg leuk en ik hoorde ook meteen van jouw avontuur natuurlijk. Van papa kreeg ik dan weer je internetadres doorgemaild en nou ben ik hier zomaar een berichtje naar jou aan het typen. Vreemd, maar wel leuk. Wat gaaf dat je een mooie reis aan het maken bent en wat goed dat je hier Dirk hebt. Dan kom je tenminste ook weer terug. Ik huil altijd bij die emigratieverhalen bij 'Hello Goodbye', dus mooi dat jij er niet met een Canadees vandoor gaat...haha! Erg leuk ook om je weer te zien. Hoe lang is dat wel niet geleden. Je lijkt op je moeder. Je komt trouwens regelmatig in mijn gedachten voorbij, omdat ik natuurlijk enorm aan het opvoeden ben en vaak terug denk aan mijn eigen jeugd...en ja, daar ben jij natuurlijk een groot onderdeel van. Maar goed...ik kan nog wel even doortypen, maar daar is deze plek natuurlijk helemaal niet voor bedoeld. Ik ga je in ieder geval volgen, want ik ben nu wel benieuwd wat je nog allemaal gaat beleven.
Heel veel plezier en groetjes van mij.
Marianne
Hee Net, wat leuk dat je zoveel foto's en verhalen op jouw website zet! Zeker door de foto's kan ik me helemaal inbeelden waar je nu zit. Ziet er mooi uit daar en mooie foto's ook van jou. Geniet er maar van en hopelijk gaat de buurman van Sal waar je werkt nog een beetje naar Sal luisteren:)
Prima verhalen weer, Ann! Doe je goed!
Hoi Annette,
Erg mooie foto's en inderdaad een mooie omgeving!
Leuk dat je in een wijngaard aan het werk bent,en af en toe eens een flesje wijn leeg maakt.....;-)
En inderdaad snap ik die man wel dat hij liever die herten afschiet aangezien ze veel schade aan kunnen richten.En ze zijn natuurlijk erg lekker voor op de bbq...;-)
Als je snel klaar wilt zijn met binden moet je Sal eens vragen naar een Max- tang,dat werkt sneller;-)
Veel plezier en groetjes, Wilfried