Penticton: 'A place to stay forever'
Hallo allemaal,
Tijd voor een update! Na 1,5 week in ' Downtown Vancouver' te zijn geweest, ben ik afgelopen donderdag afgereisd naar het stadje Penticton, in de Okanagan Valley. Vancouver is een mooie en sfeervolle stad, maar is na een week al snel bekend terrein (de binnenstad dan). Ik dacht: als ik daar ga werken, kom ik al snel bij Tim Horton's (soort Starbucks) terecht of in een administratief baantje. Dat kan vast beter! Had zin om weer verder te reizen, buiten de stad. Daarbij vertelde een jongen uit het hostel in Vancouver me dat hij in Okanagan een tijdje op een wijngaard had gewerkt. Dus ik dacht: lekker buiten en weg uit de stad, dat lijkt me wel wat! Dus op naar het gebied van de wijngaarden en de fruit farms: Okanagan Valley, Penticton.
Het kleine stadje Penticton ligt tussen twee meren in en staat bekend om zijn mooie stranden, fruitteelt en vele wijngaarden. Het aantal zonuren per dag is hier ook bovengemiddeld! Zelfs meer dan op welk tropisch eiland dan ook. .(beweert men). Deze plek is dan ook vernoemd naar hoe de oorspronkelijke Indianen het noemden: Pen-Tak-Tin, wat betekent: ' A place to stay forever'.
Na een lange busreis van zo'n 6 uur, ben ik donderdagavond aangekomen in het hostel. In tegenstelling tot het hostel in Vancouver is dit hostel kleiner en meer 'cottage'-achtiger. Na gesetteld te zijn in het hostel, het stadje in. Waar is iedereen? Ik had het gevoel dat ik in een of ander verlaten dorp in Texas was beland. Geen kip op straat! Ik besloot te gaan eten in een tentje die het hostel aanbeveelt. Erg leuk! En iedereen bleek hier dus te zitten, want het zat bomvol. Ik had geluk, er was nog net een plekje voor mij. En er bleek een band op te treden, die hier erg geliefd is. Met een heerlijk lokaal wijntje en 'the special of the day' kon mijn verblijf niet beter beginnen!
De volgende ochtend bijgekomen met een 'real American breakfast' en daarna wat boodschappen ingeslagen. Wat een felle zon hier! Een warm ook meteen. Zonder zonnebril red ik het hier niet ;-) Na de lunch besloot ik maar eens de wijngaarden in te gaan. Kijken of er ergens werk te vinden is. Op de prachtige route langs the Okanagan Lake (oosten), tussen Penticton en Naramate in (ongeveer 1u lopen), kwam ik terecht bij D'Angelo B&B and Estate Winery. Gesproken met de eigenaars. Erg aardige mensen die misschien wel wat werk voor me hebben de komende maanden. Binnenkort laten ze meer weten. Hopelijk goed bericht!
In het hostel zitten we nu met ongeveer 6 mensen. Daniela, een Zwitsers meisje, Steve uit de US en een aantal locals. Erg gezellig! We hebben zojuist een lokaal rood wijntje ingeschonken om de avond mee in te gaan. Al met al dus prima vertoeven hier! Sta nog steeds versteld hoe aardig en behulpzaam de mensen hier zijn. Je zou het bijna gaan wantrouwen ;-)
Heb veel foto's gemaakt deze keer, ook nog wat uit Vancouver. Daarnaast veel vanuit de bus van Vancouver naar Penticton. Wat een hoop verschillende landschappen kwamen er voor bij. Trouwens ook het weer hier in Penticton. Zon, regen, wind..Zoals de man van de wijngaard zei: ' Bevalt het weer je niet? Wacht dan 15 minuten, dan ziet het er al weer heel anders uit'.
Geniet van de foto's! Heb ook wat filmpjes van het optreden ' High Bar Gang' toegevoegd. Het beeld is slecht (het was erg sfeervol donker daar ;-)) maar hopelijk is het geluid wel voldoende.
Tot snel weer!
Liefs Annette
Klinkt echt heel erg goed! Hier regent het;-(
@Hanneke IJ. Hier nu ook! Maar ziet er uit als een klein buitje. Geen competitie dan voor jou vandaag?
Jij valt dus niet met de kont in de boter maar met de neus in de wijn ;-) Klinkt als een erg mooie " place to stay" en is inderdaad wat anders dan koffie schenken in de locale Starbucks... Ga voor je duimen dat het lukt met werken !
Hey Annette!
Wat een leuk verhaal. Altijd leuk, gekke mensen tegenkomen. Veel plezier nog!