The Okanagan
Hai!
Ik zie dat het alweer een maandje geleden is dat ik voor het laatst iets heb geschreven. We hebben wat in te halen dus! Maar sinds een aantal weken vliegen de dagen dan ook echt voorbij voordat je er erg in hebt.
Volgens plan ben ik nog steeds in sunny Penticton ;-) Bij Sal en Stephanie D'Angelo en Oleg op de wijngaard. Inmiddels ziet de wijngaard er een stuk anders uit dan toen ik hier aankwam. Groene blaadjes schieten uit de knopjes en alle takken zijn netjes symetrisch aan de draden vastgebonden. Nu de zon en de warmte nog en dan hebben de vruchtjes alle ruimte om te gaan groeien. En als het eenmaal warm wordt hier, dan groeien ze ook echt hard ;-)
Morgen is het hier Victoria Day en dat is betekent hier officieel het begin van de zomer. Begin van allerlei festiviteiten en de aanloop van toeristen. Buiten het seizoen mag Penticton dan een klein, overzichtelijk stadje zijn, in de zomer loopt het hier vol met toeristen en wordt het aantal inwoners minimaal verdriedubbelt. Geen wonder, want het is hier ook echt genieten geblazen. Ik sta versteld van het aantal festivals, (open lucht) concerten, wijnprroeverijen, braderieen die hier wekelijks in de planning staan. Geen massale evenementen, maar door de lokale mensen hier georganiseerd. Ik begin langzamerhand de leus ' Penticton, a place to stay forever' een beetje te begrijpen: het is hier ons kent ons, iedereen helpt elkaar en mensen zijn positief ingesteld. Het lijkt op sommige momenten op een soort van community, waarbij de lokale bevolking elkaar in stand houdt. Erg grappig!
Mijn werkzaamheden hier zijn inmiddels wat veelzijdiger geworden. We zitten in de maand mei: de temperatuur loopt op, de wineries openen hun wine shop en gaan evenementen af om hun wijn te promoten. Ook Oleg en Svetlana (waar ik voorwerk) hebben afgelopen zondag de deuren van hun nieuwe wine shop geopend. De wine shopligt een stukje verderop bij de tweede wijngaard van Oleg, genaamd 'Anastacia'. De wijngaard waar ik op werk heet 'Sofia':vernoemd naar de twee dochters van Oleg en Svetlana. Afgelopen week heb ik twee dagen in de wine shop gewerkt. En dus het wijnproeven verzorgd, want daar komen de mensen natuurlijk in eerst instantie voor ;-) Dus eerst zelf even proeven, wat meer achtergrondinformatie over de wijnen eneen beetje een praatje makenmet degasten. Erg leuk! Al was het de dagen dat ik er was (doordeweeks) wel erg rustig. Dus datbetekende ook urenlang op het terras een boekje lezen ;-) Het is trouwens grappig om te zien dat Oleg een echte business man isvergeleken met Sal, die echt passie voor het wijnmaken heeft.Ik weetniet of het iets te maken heeft met zijn Russische achtergrond, maar als het gaat om verkopenvan wijn is hijmeer van: ' closing the deal' en ' you have to nail them!' Oleg heeft nog vier andere bedrijven in het Oostblok die hij vanuit Canada leidt. Hij heeft daardoor waarschijnlijk een ietwat andere insteekin de wine business.Sal, die een totaal andere benadering heeft (de historie en verhalen over wijn) vertelt me gelukkig in tegenstelling tot Oleg veel over wijn (hij is dan ook een voormalig onderwijzer). Erg interessant. Kan het goed met hem vinden. Niet zo aardig, maar we moeten stiekem regelmatiglachen om de rare sprongen die Oleg maakt in zijn wine business ;-)
Afgelopen vrijdag met Oleg op een 100-jarig jubileum geweest van Penticton High School, waarbij we onze wijnen mochten schenken. Er waren nog 12 andere wineries aanwezig, waaronder Stephanie van D`Angelo. En zo kom ik steeds meer te weten en ontmoet ik steeds nieuwe mensen. Grappig, afgelopen zaterdag liep ik zelf tegen een wijnproeverij aan en kwam daar weer wat mensen tegen van de avond daarvoor.Erg leuk. Dat hebik trouwensal regelmatig, dat je op straat al bekenden tegenkomt. Het is ook maar een klein stadje ;-)
Met Bob (downtown wordt hij ook wel Crazy Bob genoemd ;-)) ben ik nu op de wijngaard kompost over de vines aan het verspreiden (weet niet altijd de nederlandse term ;-)). Bob is inmiddels al ongeveer65 en woont verderop in een klein primitief hutje.Interessante man.Hij heeft nogal een wild leven gehad en heeft niet altijd de goede keuzes gemaakt. Daarom moet hij nu nog steeds werken om bepaalde zaken af te lossen ;-) Maar het is een goudeerlijke man! We kunnen het goed vinden (hij is een vriend van Sal) en hij heeft dan ook prachtige verhalen over wat hij allemaal heeft beleefd.
Wat doe ik verder naast het werken? Ik ben lekker aan het hardlopen: dat kan erg goed hier op de KVR Trail. Je ziet hier veel mensen hardlopen trouwens. Een aantal zijn alvast in training voor The Iron Man in augustus. Dat is een enorm evenement (denk aan Vierdaagse) waarbij duizenden sporters over de hele wereld met elkaar de strijd aangaan in een triatlon. Dat is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,5 km hardlopen. Gekkenhuis!
In de weekenden neemt Sal me mee naar de Fleemarket, of de Farm market, ergens de bergen inen op zaterdag is het relaxen, wijn drinken en samen eten. Gisteravond met Sal, Shirley (nieuwe vriendin Sal ;-)), Stephanie, Matt (vriend) bij Oleg en Svetlana gegeten. Op het schitterende terras buiten ;-)
Wat vergeet ik nog? Oja, met Dustin, een Canadese jongen die hier full-time werkt sinds een jaar, ben ik naar een optreden van BB King (wie kent hem niet?) geweest en een ijshockeywedstrijd. Hij is mijn leeftijd, dus we trekken dan ook regelmatig samen een biertje of wijntje open.
En voor de rest van wat ik vergeten ben: gelukkig hebben we de foto's nog ;-) Dit keer wat meer dan de andere keren. De camera op mijn telefoon is namelijk ook meer dan prima.
Bedankt voor alle leuke reacties tot nu toe! Erg leuk! Doet me goed ;-)
Volgende keer de laatste update vanuit The Okanagan!
Liefs Annette
P.S. Check ook even bij 'Video's' een aantal nieuwe filmpjes. Eentje nog van toen ik aankwam in Penticton. Van de High Bar Gang. Wilde die jullie niet onthouden ;-)
Hee Net, ..beetje verlieft op Penticton?..verhalen zijn mooi..je bent er al helemaal opgenomen..!..leuk!
Op de foto's zie je er ook echt goed uit, lekker relaxt!
Ik heb BB King ff opgezocht op Youtube..en ja..wie kent hem niet!?!
Geniet nog lekker, liefs van Elke.
Hey Vlek,
Heerlijk verhaaltje! Ben ernstig jaloers, doet me denken aan betere oorden... Ach gelukkig hebben wij weer 'n lekker zonnig weekje voor de boeg! En we zullen er eentje op jou drinken hoor!
Dikke kus,
M&M
wat leuk om weer eens wat van je te horen!!!. Wat computer problemen gehad waardoor we bang waren e.e.a gemist te hebben , maar gelukkig "je bent er weer "
Natuuuuuuurlijk stik jalours dat jij WEL naar BBKing bent geweest!!!.Natuurlijk deed hij het nummer Manisch boy.... Te gek om dit nummer te horen en zien spelen door de meester zelf.
Fijn dat het allemaal zo goed gaat ,je werk ,je omgeving en de mensen ,maar VERGEET NIET TE GENIETEN !!!!
Groetjes en stuur gauw weer een berichtje!!
Ine en Jan
Hey Annetje!!!
Beetje n spuit11 reactie ook nog van mij... maar HEERLIJK om je verhalen te lezen!! Alsof we er n beetje bij zijn!!
Volgens mij vandaag t vliegtuig in naar t oosten?
Geniet ervan!!!